FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

Om fixerum.dk

Fixerum.dk er en blog af social iværksætter og beboer på Vesterbro Michael Lodberg Olsen. Michael har siden 1990 arbejdet for fixerum og været initivtager til mange forsøg med samme. Han har været i fixerum (stofindtagelsesrum) i Canada, Holland, Spanien og Tyskland. Samtidig har han stået i stidsen for Danmarks første længervarende fixerum – Det Mobile Fixerum.

UDGANGSPUNKT
Der er brug for et fixerum for at forbedre forholdene for de 500-700 stofbrugere der kommer dagligt i bydelen. Erfaringer fra 94 fixerum i udlandet viser, at de redder liv, skaber bedre sundhedsforhold, skaber bedre kontakt og dialog med stofbrugerne samt forbedre forholdene og nedsætter konflikterne i lokalområderne. Sidst men ikke mindst fjerner det afterladte kanyler fra gaden.

Fixerum.dk er til for at skabe debat, informere om den viden der er på området og formidle eksisterende og udenlandske forhold.

Siden er lavet af foreningen Taletid der arbejder med brugerinddragelse i samarbejde med Nullsmith, der arbejder med open source løsninger på hjemmesidefronten.

Siden redigeres af Michael Lodberg Olsen.

Kontaktoplysninger:
Michael Lodberg Olsen 25 85 24 85
Mail: mlo (a) minority.dk
Blog: Social og Co

8 Kommentarer

8 svar indtil videre ↓

 • 1 Mogens Havnsøe Petersen // mar 22, 2009 at 05:55

  Har sendt følgende indlæg til Berl. T. :

  Fixerum nu

  Når man som jeg har set en narkoman suge vand fra en beskidt vandpyt op i sin sprøjte foran Steno Apotek ved Frihedsstøtten. Når man som jeg har haft sin daglige gang på Hovedbanegårdens bagside, og set de sølle stakler der rager rundt der, og set dem når de har skullet samles op af ambulancefolk, når de har taget en overdosis. Når man som jeg havde en sidekammerat i både folkeskolen og gymnasiet, som begge døde af junk henholdsvis 31 år og 23 år gamle, så kan der kun være en konklusion: Fixerum NU! Alt andet er en beskidt og ond sammensværgelse mod nogle af de allermest ynkelige og svageste mennesker i vort samfund.

 • 2 Carsten Mai // jan 24, 2011 at 20:06

  Som beboer på Vesterbro og i Reventlowsgade er jeg tilhænger af fixerum. Det konkrete projekt om et “privat fixerum” i Reventlowsgade svigter desværre stofmisbrugerne da det er uden offenligt tilsyn.

  Yderligere er der det meget store problem, at
  Lodberg Olsen partener i projektet, Anders Moesgaard, skylder den pågældende ejerfoening 126.00 kr. Denne sag er lige nu til behandling i Fogedretten. Får ejerforeningen medhold er der næppe midler til at fortsætte projektet.

  Det er helt utilfredsstillende for stofmisbrugerne hvis de først får et tilbud om et sted at være, hvorefter det må lukke på grund af manglende midler.

 • 3 Lars Hansen // jan 25, 2011 at 14:47

  Det er godt at høre om støtten til fixerum generelt. Men skal jeg forstå Carsten Mai sådan at han støtter et fixerum i hans ejendom i Reventlowsgade hvis det er under offenligt tilsyn?

 • 4 Carsten Mai // feb 9, 2011 at 19:06

  Jeg vil bestemt ikke afvise et fixerum, heller ikke i vores ejendom, hvis det er offentligt reguleret og under kompetent tilsyn.

  Men hverken en økonomisk fribytter som Michael Lodberg Olsen eller en konkursramt ejendomsspekulant som Anders Moesgaard kan drive et fixerum.

  Moesgaard kender vi som en mand, der ikke betaler sine regninger, i det han skylder vores efjerforening over 100.000 kr.

  I øvrigt er fixerummet ulovligt da det både strider mod lokalplanen og ejerforeningens vedtægter. Disse to forhold er i dag anmeldt i Københavns Fogedret for at få et påbud mod at kældren istandsættes videre til det ulovlige formål.

  For blot at nævne et enkelt yderligere forhold er ejerforeningen aldrig blevet præsenteret for en lejekontrakt til godkendelse.

  Retter Lodberg Olsen og Moesgaard sig ikke efter fogedrettens afgørelse, bliver de begge anmeldt til politiet.

  Det er trist at en ejendomsspekulant og en fribytter med et underskud på 800.000 kr. i bagagen forsøger at tage helt almindelige københavnske familer som gidsler i en sag, der både svigter os beboere, stofmisbrugerne og Vesterbro.

  Jeg står dog personligt indefor, at dette ulovlige projekt ikke bliver realiseret. Til gengæld bidrager jeg gerne til reelle løsning af stofmisbrugernes alvorlige problemer.

 • 5 Lars Hansen // feb 15, 2011 at 02:03

  Efter at have læst dine indlæg her og i andre medier, tror jeg det står rimeligt klart at du ikke kæmper for andet end at der ikke skal være fixerum der hvor du bor. Men det er da også et bidrag.

 • 6 Carsten Mai // feb 28, 2011 at 11:18

  Fogedret sig nej til fixerum i Reventlowsgade

  Fogedretten har i dag med øjeblikkelig virkning nedlagt forbud mod, at der kan indrettes det såkaldte “private fixerum” i en kælder under ejendommen Reventlowsgade 28.

  Såfremt der ikke nu sker en afvikling af aktiviteterne, vil fogeden med politiets hjælp nedlukke rummet.

 • 7 Lars Hansen // feb 28, 2011 at 11:34

  Tillykke. Du har lige kostet en masse narkomaner livet.

 • 8 Sisse kurtzweil Pedersen // sep 12, 2012 at 13:03

  Grotesk at nogle af de mennesker der bor lige op og ned af narkomanerne på Vesterbro og dagligt er vidner til deres situation, bare kan lukke øjnene for problemet og føle sig hævet over det. Det er skrækkeligt at der ikke er et netværk for disse allermest udsatte mennesker i vort samfund. De er mennesker som alle andre og man bør måske begynde at tænke på at stofmisbrugerne er mennesker som alle andre med tanker følelser håb og drømme. Lad os nu tage os sammen og hjælpe og løfte i flok!

Smid en kommentar