FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

Fixerum – det tog kun 35 år!

oktober 1st, 2012 · No Comments

I dag åbner Danmarks første permante fixerum i Kødbyen på Vesterbro i København. Det var 35 år under vejs.

Det er en stor dag i dag – en RIGTIG stor dag! Når det tager 35 år at udvikle nye velfærdsløsninger må det være stort. Det er det ivertfalde for stofbrugerne der nu bliver behandlet lidt mere værdigt.
I over 40 år har der været en konflikt mellem lokalområdet på Vesterbro og nogle af landets mest socialt- og sundhedsmæssigt udsatte borgere: Stofbrugerne. Billedet er fra en demonstration i Skydebaneparken på Vesterbro i 1976. De sidste 35 år har lokale beboere og stofbrugere sagt fixerum som en del af løsningen. De sidste mange år har lokale initiativer – mere eller mindre lovlige – forsøgt sig. Sidst vores mobile fixerum der siden september 2011 har fungeret som fixerum på hjul bemandet med frivillige.

Jeg har selv brugt 12 år på kampen for fixerum – kampen for at redde liv, skabe bedre sundhed og værdighed for stofbrugerne på Vesterbro. Min erfaring er klar: Det offentlige spiser forandring til morgenmad. Skal der ske velfærdsudvikling skal det komme fra civile og private initiativer. Det offentlige kan IKKE lave lave borgerdreven velfærd da det er drevet af partipolitiske normer og hæmmet af måltal og string der skal sikre ryggen på enhver i systemet.

Nogen skal gøre noget! Nogen er dig kære læser!

 

Tags: Fixelancen · Fixerum · Mobil Fixerum · narkomaner · stofbrugere · velfærd · Vesterbro

0 svar indtil videre ↓

  • Der er ingen kommentarer endnu...se at komme i sving.

Smid en kommentar