FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

Adresse til Danmarks første fixerum

januar 24th, 2011 · No Comments

Et nyt privat partnerskab skal etablere Danmarks første lovlige fixerum. i 40 år har Vesterbro haft en konflikt mellem nogle af de mest udsatte i landet – stofbrugerene – og lokalområdet på Indre Vesterbro. Næsten lige så længe har vi råbt op om at få et fixerum som et alternativ til at sidde på gaden eller i opgangen og tage stoffer. Politikerne har ikke harft modet trods gode udenlandske erfaringer. Nu etablere et nyt privat partnerskab Danmarks første lovlige fixerum.

Ekstra Bladet skriver 24.01.2011:
Den omstridte rigmand Anders Moesgaard er så træt af de massive problemer narkoproblemer på Vesterbro, at han sammen med en gruppe lokale ildsjæle er i fuld gang med at åbne Danmarks første privatejede fixerum udelukkende bemandet af frivillig arbejdskraft. – Det burde jo egentlig være politikerne, der satte noget i værk, men det har de ikke nosser til. Der er jo ikke stemmer i at hjælpe narkomaner, siger han.

Forandring påkrævet
Michael Lodberg Olsen, der er ansvarlig for projektet og i årevis har kæmpet for fixerum på Vesterbro, er godt klar over, at åbningen vil skabe stor modstand og debat blandt politikere, eksperter og ikke mindst lokale beboere.

– Vi er godt klar over, det er kontroversielt, men nu har vi som samfund gjort det samme om og om igen i de sidste 40 år, og intet er blevet bedre – tværtimod. Der er på tide at lægge landsbymentaliteten på hylden, hvis situationen på Vesterbro skal forandres, siger han og henviser til erfaringer fra Hamburg, hvor succesfulde fixerum næsten har ryddet gadebilledet for stofmisbrug og nedsat dødeligheden blandt narkomaner med 70 procent.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1493266.ece

Tags: Fixerum · Narkotika · velfærd · Vesterbro

0 svar indtil videre ↓

  • Der er ingen kommentarer endnu...se at komme i sving.

Smid en kommentar