FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

74% for fixerum til stofbrugere

februar 19th, 2009 · 2 Comments

Fra storbyløsning til Danmarks løsning på de narkotikarelaterede problemer.
Et stort flertal af Danmarks befolkning går ind for fixerum (stofindtagelsesrum), hvor stofbrugere kan indtage de stoffer der i dag bliver indtaget i kældernedgange, på legepladser, toiletter eller bag buske. De positive erfaringer fra 80 stofindtagelsesrum i udlandet er kommet ud til befolkningen – nu mangler de tykke mure på Christiansborg, så flertallet kan beslutte, at vi skal udvikle vores velfærd efter hvad der virker og efter de behov brugerne af velfærden har, frem for partipolitiske behov.

Meningsmålingen er foretaget af analyseinstituttet A&B for Altinget, der er en nyhedsportal med en stor Christiansborg redaktion i ryggen.
Målingen tager udgangspunkt i 1.200 personer i landet, hvoraf 74% støtter ideen om et stofindtagelsesrum. Dansk Folkeparti, der var med til at sikre stofbrugerne lægeordineret heroin, har en vælgerskare hvoraf 69% støtter stofindtagelsesrum. Den laveste støtte, fordelt på partier, ligger hos de konservative vælgere med 67% for fixerum.

Et stofindtagelsesrum hindrer overdosisdødsfald (der dør ca. 275 om året af overdosis), forbedre sundheden hos stofbrugerne, skaber bedre kontakt til brugerne, nedsætter konflikterne i lokalområder med mange stofbrugere og fjerner kanyler fra det offentlige rum.

Tags: Fixerum · narkomaner · Narkotika

2 svar indtil videre ↓

  • 1 sven rasmussen // mar 11, 2010 at 22:42

    hej, jeg var til åbningen,af valmuen i dag.fradag 11/3 2010(valmuen er det sted hvor lægeordineret heroin bliver udleveret)
    om 10 til 12 dage.får jeg mit første,fix af staten danmark.
    Vi går en god tid imøde,os heroin bruger, klap-jagten på os er forbi. Jeg synes, jeg kan se,der er lys i den anden ende af tunlen.mvh.fra en stofbruger med et stort smil. ps dugnar hjemme side er godt lavet hej hej

  • 2 Michael Lodberg Olsen // mar 11, 2010 at 22:51

    Hvor er det godt at høre!! Lægeordineret heroin er et vigtigt skridt i den rigtige retning mod at minimere skader hos stofbrugere og med fixerum at reducere dødsfald.

Smid en kommentar