FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

DF Forslag i Folketinget om lægeordineret heroin

oktober 9th, 2007 · 1 Comment

Forslag til folketingsbeslutning

om forsøgsordning med lægeordineret heroin som behandlingstilbud til særlig hårdt belastede stofmisbrugere

 

Folketinget opfordrer regeringen til senest 1. april 2008 efter drøftelse med Folketingets partier at fremsætte lovforslag og/eller foretage ændringer af administrative forskrifter, der kan danne grundlag for indførelse af en dansk forsøgsordning med lægeordineret heroin som behandlingstilbud til særlig hårdt belastede stofmisbrugere.

Fremsat den 5. oktober 2007 af Karin Nødgaard (DF), Pia Kjærsgaard (DF), Pia Kristensen (DF), Tina Petersen (DF), Birthe Skaarup (DF) og Peter Skaarup (DF)

 

Læs mere

Tags: Lægeordineret heroin

1 svar indtil videre ↓

 • 1 Søren Refstrup // okt 10, 2007 at 16:13

  Det er klart, at der er en masse problemer forbundet med tilstedeværelsen af stofmisbrugere i et lokalmiljø, men om sundhedsrum er en løsning på noget som helst, vil jeg stille mig tvivlende overfor.

  Men hvorfor også stirre sig blind på diskussionen om legalisering af stoffer og sundhedsrum? Det er som om, der ikke eksisterer andre muligheder i folks – inklusive politikernes – bevidsthed.

  Jeg har igennem flere år forsøgt at få behandlingssystemet til at kikke nærmere på om man med fordel kunne bruge de metoder døgnbehandlingscentret Narconon råder over og anvender med god succes, men uden større held. Hvorfor i alverden skal det være så svært at komme forbi fastlåste tankemønstre om at ingenting kan lade sig gøre når snakken er om at få gjort noget ved narkotikaproblemet? Hvis de metoder vi i Foreningen, Et Stoffrit Danmark foreslår behandlingssystemet at kikke på og evt tage dele af i brug kunne få flere misbrugere tilbage til et mere normalt liv, hvorfor i alverden er der så ingen (eller kun ganske få), der vil kikke på dem og overveje dem?

  I stedet bliver vi i foreningen mødt med, at der skal foreligge videnskabelige rapporter for at man overhovedet vil overveje noget eller at metoderne skal være godkendt efter bestemte procedurer i kommunerne for at sikre at kvalitetsstandarderne overholdes, hvorefter røret bliver smækket på og ingen kikker mere på noget som helst udover legalisering og forsøg med heroin!!

  Hvorfor ikke kikke mere ind i alternative relativt ubenyttede metoder også i stedet for kun at fiksere på, at alt hvad man har gjort hidtil angående stofmisbrugere, var det eneste man kunne have gjort? Hvem siger, at der ikke findes mere virksomme løsninger, hvis man kikker utraditionelt – fx, at der kunne eksistere udmærkede behandlingsforløb (også set fra misbrugerens synspunkt), hvor hverken stoffer eller substitutionsstoffer indgår i behandlingen?

  Men nej – det gider vi ikke bruge vores tid på – det er bedre at diskutere det uløselige sundhedsrum/ikke sundhedsrum problem, for så ved vi da i det mindste, at vi har et problem i mange år endnu at beskæftige os med.

Smid en kommentar