FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

Få nu fejet den gade, Klaus!

september 24th, 2007 · No Comments

Åbent brev til borgmester Klaus Bondam

Kære Klaus Bondam

Jeg sender dig lige et par billeder jeg tog af min trappesten søndag den 23. september. Jeg bor i en kommunal ejendom i Viktoriagade – du ved den meget pittoreske og festlige gade på Indre Vesterbro, fuld af liv og glade nætter.

Som du kan se på billedet, så har der været fest, men deltagerne har glemt at rydde op efter sig. (Jeg har i øvrigt også taget billeder af fire andre trappesten i gaden den pågældende søndag, og de ser ligesådan ud).

Sådan ser her i øvrigt ud til daglig. Og det er ikke, fordi vi, der bor her, er nogle grissebasser ud over det sædvanlige. Næh, affaldet her er glemt af gæster i gaden, gæster, der har taget et af dine koncepter (Copenhagen Partyzone) til sig og nu fortolker din vision om mere fest i gaderne på deres helt egen måde.

Jeg synes ikke selv, jeg er sart, Klaus, men jeg synes fandeme, der er et ulækkert svineri her i vores gade – dag ud og dag ind.

Og nu kommer vi til det, Klaus, for det er jo dig, der har ansvaret for renholdelsen af byens gader. Kunne du ikke en af de nærmeste dage i en pause i et møde om fjorten nye fremtidsorienterede bydele fulde af partyzoner og brugervenlige højhuse, så gribe telefonen og ringe til en eller anden inde på det der store rådhus og sige til vedkommende: ”Nu må vi se at få skik på svineriet i den gade.”

Og når de så slår sig i tøjret, så siger du: ” Nej, I behøve ikke at nedsætte et tværfagligt udvalg i forvaltningen, I skal bare få fejet gaden og fortovene NU.”

Og hvis de så siger, at det er ejendommenes pligt at feje deres egne fortovene, så svarer du: ”At svineriet i Viktoriagade er hele Danmarks problem, og at det hverken er rimeligt eller juridisk og praktisk muligt at pålægge ejendommene i gaden at feje deres fortove tre gange i døgnet (Jeg prøver ikke at være morsom, det er der faktisk behov for) fordi en meget stor del af hele landets allertungeste sociale problemer dagligt sætter deres tydelige spor i gaden.

Og hvis de stadig ikke forstår det, så sætter du trumf på ved at sige: ”At i hvert fald en af ejendommene i gaden i øvrigt er kommunalt ejet, så det er bare at få fingeren ud, gutter.”

Hvis du kunne klare den, Klaus, i en fart, så ville det ikke alene betyde rigtig meget i hverdagen for en lille gruppe hårdt prøvede københavnere, og det ville også være med til at demontere et ellers sprængfarligt konfliktområde her i kvarteret.

PS. Først havde jeg tænkt på at skrive til dig og fortælle om, hvordan min datters nye 0.klasse skal ud og besøge og fotografere de steder, de bor, så billederne bagefter kan blive hængt på ovre i skolen, og at det kunne give klasselæreren et forkert indtryk af vores forældrerevner, hvis trappestenen til lejligheden var indsmurt i blod. Men så tænkte jeg: Fandeme nej. Det her har ikke en skid med børn eller hunde eller cafe latte eller middelklasse-forkælethed at gøre. Herregud, gaden skal jo bare fejes, så det kan ses, ikke?

MVH Lasse Glavind
Viktoriagade 20
København

Billeder fra Viktoriagade 23. september 2007:

viktoriagade-20.JPG

viktoriagade-trappe.JPG

viktoriagade-20.JPG

Tags: Fej gaden

0 svar indtil videre ↓

  • Der er ingen kommentarer endnu...se at komme i sving.

Smid en kommentar