FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

Fixerum i Folketinget

november 5th, 2007 · No Comments

Lægeordineret heroin som løsning på Danmarks problem på Vesterbro ikke nok.

Sundhedsminister Lars Løkke laver kovending omkring indsats overfor stofbrugere. Inden valget var der med DF, S, SF, R og Ø flertal for lægeordineret heroin. Sundhedsministeren ønsker ikke et forsøg, men en permanent behandlingsordning med henvisning til de gode udenlandske erfaringer. Baggrunden for sundhedsministerens kovending er sundhedsstyrelsens gennemgang af de udenlandske erfaringer på området. For Vesterbro er det positiv. Mellem ca. 20-30% af de mellem 3-500 stofbrugere der dagligt kommer på Vesterbro, er inden for gruppen af hårdt belastede stofbrugere der fremover vil kunne få deres stof lægeordineret.

En lang kamp for stofbruger, professionelle, beboere på Vesterbro og et stort flertal i BR – for nye tiltag der forbedre forholdene for stofbrugerne, er ved at byde igennem muren. Endelig er det et massivt flertal i Folketinget for at skabe bedre forhold for stofbrugerne – baseret på udenlandske erfaringer. Når et så stort flertal endelig tager udgangspunkt i gode udenlandsk erfaringer er det nye vinde og en forventning om, at vi snart få fixerum / brugerrum. Alle udenlandsk erfaringer viser at de over 80 fixerum / brugerrum der er i verden; redder liv, forbedre sundheden for stofbrugerne og skaber bedre kontakt og dermed større muligheder for behandling.

Den generelle sundhedsindsats og velfærdspolitik i Danmark er baseret på at redde liv og forbedre livskvalitet. Når et stort flertal i Folketinget nu anerkender udenlandske erfaringer på området, forventer vi handling med lægeordineret heroin og fixerum / brugerrum for den svageste gruppe af borgere i Danmark.

Tags: Krigen mod narko · Lægeordineret heroin

0 svar indtil videre ↓

  • Der er ingen kommentarer endnu...se at komme i sving.

Smid en kommentar