FIXERUM TIL VESTERBRO

BLOG OM FIXERUM AF MICHAEL LODBERG OLSEN

FIXERUM TIL VESTERBRO header image 1

Finansloven: Ingen fixerum!

november 21st, 2011 · No Comments

Finanslov Skandale 2011:
INGEN HANDLING OG PENGE TIL DE MEST UDSATTE BORGERE:
STOFBRUGERNE FÅR IKKE FIXERUM

Rød regering beslutter ikke at nedsætte dødeligheden blandt stofbrugerne.

Trods massivt flertal og valgløfter springer regeringen og Enhedslisten over de mest udsatte borgere i Danmark: De forfulgte borgere – der er udstødte social, sundheds og borgerretsligt; borgere der er afhængig af stoffer og lever et liv på gaden.

Dødeligheden blandt danske stofbrugere er en af de højeste i EU. Fixerum nedsætter dødeligheden fra 35-70% viser erfaringer fra 94 fixerum i EU, Australien og Canada.

Fixerum nr 95 i verden, og det første af sin slags i Danmark, er det Mobile Fixerum på Vesterbro i København. Et privat initiativ med privat støtte og frivillige der bidrager. Lige nu over 75 frivillig hvoraf 40 læger og sygeplejersker. Det Mobile Fixerum er langt fra nok til at nedsætte dødeligheden markant.

Vi har nu ventet i langt over 15 år på bedre forhold. Om det har været en rød eller blå regering der har styret landet – er der ikke sket noget: Stofbrugernes liv og værdighed bliver ikke prioriteret!

Københavns Kommune Socialborgmester Mikkel Warming kommentar til finansloven var i Politiken: ”Det er ærgerligt, at de ikke er blevet en del af finansloven, men det er ikke en katastrofe.”

At det ikke er en katastrofe, at der unødigt dør 5 borgere om ugen kan undre – når vi ved at tallet uden problemer og med få midler kan nedsættes til 2-3 om ugen!

Finansloven gør at det Mobile Fixerum skal fortsætte minimum 2012 ud – udelukkende på private midler og med frivillig arbejdskraft.

Tags: Fixerum

0 svar indtil videre ↓

  • Der er ingen kommentarer endnu...se at komme i sving.

Smid en kommentar